SHOEI NEOTEC II

‘MULTITALENT´

Alweer eind 2011 presenteerde Shoei de Neotec, een hoogwaardige systeemhelm met tal van innovatieve eigenschappen. Zo is de helmschaal zo ontworpen dat er ruimte is voor een geïntegreerd zonnevizier, zonder dat dit ten koste gaat van de beschermende eigenschappen van de schaal. Een zeer doordachte helm die in tal van vergelijkingstesten dan ook altijd als één van de beste, zo niet de beste, uit de bus kwam. Maar wat goed is, kan altijd beter!

Maak kennis met de nieuwe Shoei Neotec II, die voortborduurt op de solide basis van zijn voorganger en op tal van punten is doorontwikkeld. De buitenschaal, gemaakt van een sterke multilayer AIM glasvezelcomposiet (in drie maten), is voor optimale aerodynamische eigenschappen qua design verder verfijnd en voorzien van verschillende (kleine) spoilers (o.a. aan de onderzijde van het kinstuk), die de lucht nog beter geleiden. Voor een optimale afdichting tegen en afvoer van regenwater kreeg de Neotec II het nieuwe, optisch uiterst zuivere CNS-3 vizier (standaard geleverd met Pinlock® anti-condens vizier), en ook het ventilatiesysteem met twee in- en twee uitlaat openingen is flink herzien.

Naast de buitenkant kreeg het uitneem- en wasbare interieur eveneens een upgrade, waarbij met name de akoestische eigenschappen van de helm naar een hoger plan zijn getild. Dankzij nieuwe wangkussens met de zogenaamde ‘noise isolater’ is de Neotec II ten opzichte van zijn voorganger namelijk nóg stiller geworden. Een andere nieuwe feature betreft de voorbereiding op een speciaal Sena intercomsysteem. Het bedieningspaneel van het systeem schuif je heel eenvoudig in een speciaal slot waarna het perfect geïntegreerd in de helmschaal zit en dus geen nadelige invloed op de aerodynamica heeft en/of vervelende ruis veroorzaakt. Verdere kenmerken van de Neotect II zijn onder meer een stevige rvs ratelsluiting van de kinriem, een praktische, goedbereikbare bediening van het geïntegreerde zonnevier en een met één hand te bedienen openingsmechanisme van het kinstuk.

 

De nieuwe Shoei Neotec II systeemhelm, verkrijgbaar in de maten XS tot en met XXL, is er in een breed spectrum aan kleuren, variërend van klassiek wit en (mat)zwart tot lekker sportief ogende graphic motieven. Prijzen variëren van € 599,00 voor de witte en zwarte variant tot € 699,00 voor de graphic uitvoeringen.

 

Kijk voor meer informatie of andere Shoei producten op www.shoei-europe.com, of volg ons op Facebook.

HIGHLIGHTS SHOEI NEOTEC II

Buitenschaal:

AIM multilayer glasfiber composiet

– helmschaal in drie maten (SX t/m M; L; XL t/m XXL)

– CNS-3 vizier

Interieur:

uitneem- en wasbaar

– wangkussens met ‘noise isolator’

Uitrusting:

stevig ratelsluiting

– geïntegreerd zonnevizier

– snelwisselmechanisme vizier

– uitgebreid ventilatiesysteem

– Pinlock-vizier (standaard meegeleverd)

 

Maten:                                   

– XS t/m XXL

 

Prijs:

zwart en wit € 599,00

metallic en matt kleuren € 629,00

graphics € 699,00