Dakar, dé ultieme uithoudingstest op het gebied van motor- en autosport, is officieel afgelopen voor 2024! Terwijl iedereen zijn ogen op het parcours had gericht, gaf SUPER73 een glimp van de Red Bull Desert Wings vanuit het Dakar kamp.

Om de finish te halen, kregen de Red Bull Desert Wings support van de allerbeste: Zo ontstond het SUPER73 HALO-team, een op maat samengestelde ploeg. Door intensieve samenwerking hebben zij in twee weken, maar liefst 5000 km, door het mulle zand van Saudi Arabië doorkruist.

Ter achtergrond: De hub van het Dakar Rally kamp was van cruciaal belang, een plek waar SUPER73 fietsen van onschatbare waarde bleken te zijn: Zo kon de bemanning snel, in stijl en met minimale uitstoot van A naar B komen.

Het Dakar-kamp is 200.000 m2 groot, en een tijdelijke thuisbasis voor ruim 3000 mensen. Catering, douches, elektriciteit, water, medische ondersteuning, afvalverwerking, satellieten en tv-productie – alles moest elke dag afgebroken en opgebouwd worden. Hier te voet door moeten navigeren na een dag op de zandvlaktes is niet optimaal, op een elektrische SUPER73 rondcruisen is veel zinvoller en efficiënter.

CUSTOM SUPER73-S2 Special Features:
– Low rise handlebars & ODI grips
– RX headlights and tail lights
– A custom seat with blue leather desert wings embroidered on the back
– In-frame molle panel, anodized red CNC pedals and bolts
– GRZLY tiresMagura MT4 brake kit
– Matte blue paint