Een grote verrassing op de Intermot stand van Suzuki. Drie verrassingen zelfs, want de Japanners haalden het doek van drie nieuwe 125cc motorscooters: de Burgman Street 125EX, Address 125 en de Avenis 125.

Suzuki

De nieuwe Burgman Street 125EX, draagt een bekende modelnaam, maar is moeilijk te vergelijken met andere ‘Burgmannen’. Aan de andere kant is het duidelijk weer een motorscooter voor eenieder die de scooter graag inzet voor zijn of haar woon-werkrit.

Zo zien we een brede voorpartij, forse afmetingen (voor een 125) en op de beurs in Keulen ook een (al dan niet optionele) topkoffer. Onze collega’s van nieuwsmotor weten te melden dat de scooter binnen Suzuki, de eerste is die wordt uitgerust met de nieuwe Suzuki Eco Performance Alpha-motor (SEP-a), met onder andere een start–stopsysteem. De motor levert 6.3kW en 10Nm koppel.

Suzuki

Naast de Burgman Street 125EX, zien we ook de nieuwe Address. Een populaire scooter in India, waar hij al sinds 2019 wordt verkocht. Het model heeft wel iets weg van een SYM Fiddle, retro, gecombineerd met een moderne touch. Zo zien we naast de led-koplampen ook modern vormgegeven 12″ velgen.

Suzuki

Tot slot de Avenis 125, duidelijk de sportiefste van het drietal. Voorzien van een scherpe lijnen, led-koplamp en een volledig digitaal lcd-display. Ook het zadel heeft een sportieve inborst, door het gebruik van een two-tone kleurstelling.

Net als de Address beschikt ook deze scooter over een antidiefstalsysteem en een USB-aansluiting. De Avenis heeft dezelfde luchtgekoelde 124cc motor als de Address. Ook hier levert hij 6.4kW bij 6.750tpm, ondanks het ontbreken van een start-stopsysteem zoals bij de Burgman Street 125EX, is hij met een verbruik van 1 op 52,6, extreem zuinig!

Suzuki

Prijzen en beschikbaarheid worden op een later moment door de importeur officieel bekendgemaakt. Zodra hier een update over is, zullen we deze uiteraard met jullie delen.

Met dank aan nieuwsmotor.nl