De Suzuki Katana kleurt zwart voor de EICMA 2018. Op de motorbeurs in Milaan debuteert een volledig zwarte variant van de spraakmakende nieuwe motorfiets.

Iets meer dan een maand na de wereldpremière van de nieuwe Suzuki Katana op InterMot in Keulen is het nu tijd voor de tweede, duistere, variant. Waar het zwarte motorblok en de zwarte uitlaat bij de zilverkleurige Katana zorgen voor het contrast, versterken ze nu in de zwarte variant het stoere en scherpe uiterlijk. Het zijn juist de rode letters SUZUKI die nu voor het contrast zorgen.

Details
Technisch verschilt de zwarte Suzuki Katana niet van de zilvergrijze variant en dat betekent dat hij dezelfde vloeistofgekoelde 999 cc viercilinder krijgt. Dit legendarische motorblok levert 150 pk bij 10.000 t.p.m. en 108 Nm bij 9.500 t.p.m. Gecombineerd met het lage gewicht van 215 kg en het stijve frame maakt dit de Katana tot een zeer scherp sturende motorfiets.

Technische gegevens
De nieuwe Katana heeft een wielbasis van 1.460 millimeter en een zithoogte van 825 millimeter. Om de prestaties extra kracht bij te zetten, is gekozen voor een sportieve band van Dunlop, de Sportmax Roadsport 2, die speciaal ontworpen is voor de nieuwe Katana. Voor het achterwiel wordt die band in de maat 190/50 ZR-17 gemonteerd en om het voorwiel in de maat 120/70 ZR17. De upside‑down voorvork met een diameter van 43 mm wordt geproduceerd door KYB en is volledig instelbaar. Standaard is de Katana sportief en toch comfortabel afgesteld. De 310 mm grote remschijven zijn afkomstig van Fujico en voor het voorwiel voorzien van Brembo‑remklauwen met vier zuigers, waarmee de remkracht perfect te doseren is. Uiteraard is de Katana ook uitgerust met in drie standen in te stellen tractiecontrole en ABS.

EICMA 2018
De EICMA in Milaan is van donderdag 8 tot en met zondag 11 november geopend voor het publiek. Naast de zwarte Katana zal ook de zilverkleurige variant te zien zijn op de stand van Suzuki, samen met het complete geüpdatete gamma Suzuki‑motorfietsen. In het voorjaar van 2019 staat de nieuwe Katana bij de Nederlandse Suzuki‑dealers.

Website NL: suzuki.nl
Website BE: suzuki.be