De EICMA was in meer dan 50 jaar nog nooit zo in kerstsferen geweest.  Dit is waarom Tucano Urbano de kans niet heeft laten liggen om op de stand die dit keer de kerst al ademde, terug te blikken op 2021 en om de 2022 producten te presenteren.

Tucano Urbano 2022

 

“Na de verplichte pauze die we allemaal moesten nemen in 2020, zijn we voor deze specifieke editie van de EICMA – legt Diego Sgorbati, CEO van het Milanese merk uit – creatief geworden en hebben we een stand met kerstthema samengesteld, volgens de hashtag #EicmaisthenewXmas. Dit omdat de EICMA altijd al de beurs van de motorrijders is geweest, waar ze net zo naar uitkijken als naar Kerstmis. Zoals voor ons hier bij Tucano Urbano, is het een gelegenheid geworden om een jaar te vieren vol met belangrijke verwezenlijkingen voor het merk.”

 

Overname door Mandelli

EICMA bezegelt in feite een jaar dat echt intens is geweest voor Tucano Urbano. In de eerste plaats omdat de overname van het merk door Mandelli nu voltooid is. Deze nieuwe aandeelhouder belooft de groei van het populaire Milanese merk nog verder te ondersteunen. Ten tweede is het jaar 2021 ook verbonden met de lancering van een ander belangrijk nieuwtje voor de hele sector: AIRSCUD. Het meest veelzijdige airbagsysteem op de markt speelt de hoofdrol op de stand. Wat is dan ook een beter kerstcadeau om veilig te blijven op je motor?

Nieuwe jassen

Onder de vele nieuwe producten die door Tucano Urbano werden gepresenteerd, moeten de nieuwe jacks worden genoemd die zijn uitgerust met het AIRSCUD CONNECTION systeem, waarmee het airbagvest aan de buitenjas kan worden bevestigd: de STANLEY PARK, een nieuwe onmiskenbare urban parka, de minimalistische WASHINGTON jas met de damesversie BELLA, het gelamineerde milieuvriendelijke 5-laags gewatteerde jack HIFIVE, de TWIN  voor de klassieke motorrijder en, last but not least: de nieuwe 4-seizoenen touring jackets 4STROKE en 4STROKE LADY.

 

Dat is nog niet alles: wat AIRSCUD nog unieker maakt is het gepatenteerde ARM LINK systeem, dankzij welke SLEEVES aan het vest kunnen worden toegevoegd. In slechts enkele seconden wordt AIRSCUD een CE-motorfiets gecertificeerd vest, uitgerust met D3O® T5 EVO X CE – EN 1621 Level 1 gecertificeerde protectoren op schouders en ellebogen.

 

 

T.ur-reeks

De innovatie van AIRSCUD is ook terug te vinden in de T.ur-reeks voor het seizoen 2022. Het ingenieuze ARM LINK-systeem onderscheidt namelijk de nieuwe J-THREE ARM LINK, een sportjack van Cordura® en softshell, CE-motorgecertificeerd in klasse A. De J-THREE ARM LINK, die tijdens een wereldpremière op de EICMA werd tentoongesteld, zal vanaf het voorjaar van 2022 verkrijgbaar zijn, samen met twee andere bijpassende nieuwe artikelen: T-THREE, een technische jersey en vooral de P-THREE endurobroek die opvalt door de grote zijzakken en de uitneembare voering die standaard wordt geleverd in twee versies, een koele, lichtgewicht mesh en de andere in waterdichte en ademende stof voor gebruik in de winter.

 


 

Meer info over de nieuwe Tucano Urbano 2022 producten vind je op www.tucanourbano.com