Yamaha is een van de toonaangevende namen op het gebied van driewielige motorfietstechnologie en het bedrijf is nu klaar om het Urban Mobility segment nieuw leven in te blazen met de nieuwe Tricity 300, een premium meerwiels model dat een frisse nieuwe look introduceert voor dit belangrijke segment van de Europese markt.

Opgedane kennis
Op basis van de diepgaande kennis die werd opgedaan bij de ontwikkeling en productie van de Tricity 125- en NIKEN Leaning Multi-Wheel (LMW)-modellen, hebben de ontwerpers van Yamaha een modieuze, moderne en dynamische driewielige scooter gecreëerd die gericht is op het topsegment van de markt. Nauw gebaseerd op het 3CT-prototype dat grote belangstelling trok bij zijn debuut in 2018, staat de Tricity 300 klaar om in 2020 grote indruk te maken met zijn toonaangevende specificaties, concurrerende prijs en ongeëvenaarde kwaliteit.

Toegankelijk voor bestuurders met een ‘B’-rijbewijs*
Deze nieuwe driewielige Urban Mobility scooter is uitgerust met een ‘BLUE CORE’-motor en een modelspecifieke Leaning Multi-Wheel stuurinrichting. De kantelende voorwielen van de Tricity 300 zorgen voor een natuurlijk en gecontroleerd bochtgedrag en de hoge tractie met de twee voorwielen versterkt het gevoel van stabiliteit, zelfs op natte of gladde ondergronden.

Tilt-lock Assist (TLA)
De Tricity 300 is tevens uitgerust met het Tilt-lock Assist (TLA) systeem, wat een groot gemak is als de machine stilstaat of bij het voortduwen en achteruit manoeuvreren van de machine op parkeerplaatsen. Een aantrekkelijk punt van de nieuwe Tricity 300 is het feit dat deze kan worden gereden door klanten met een ‘B’-rijbewijs * – wat het tot een van de meest toegankelijke zwaardere Urban Mobility modellen van Yamaha maakt, dat in potentie een geheel nieuw publiek kan aanspreken.

Doelgroep
Door het slanke design is de Tricity 300 volledig gericht op de bovenkant van het Urban Mobility segment. In tegenstelling tot veel huidige multi-wheel modellen, verwacht Yamaha dat het merendeel van de vraag afkomstig zal zijn van stijl- en technologiebewuste, mannelijke stedelijke forensen die op zoek zijn naar een innovatief, toegankelijk en praktisch alternatief voor de auto.

Kleurstellingen
De Tricity 300 is beschikbaar in de volgende kleuren, te weten Tech Kamo, Nimbus Grey en Matt Grey.

www.yamaha-motor.nlwww.yamaha-motor.be

De volledige gegevens over de nieuwe Tricity 300 worden bekendgemaakt tijdens de EICMA in Milaan, op 4 november om 11.30 u CET.

* Per land kunnen beperkingen en restricties van toepassing zijn onder de toepasselijke lokale wetgeving.