Fabian (41) en zijn vrouw Mar (57) zijn de bevlogen eigenaren van Van Houwelingen Tweewielers. Trots runnen ze al 7 jaar deze explosief gegroeide fiets- en scooterzaak in Arkel. Bijzonder klantgericht én met een milieubewuste inborst. De zaak is voor Scooter Recycling Nederland (SRN) namelijk officieel inleverpunt voor gebruikte scooters.

scooter recycling nederland

Je knippert wel even met de ogen als je binnenstapt. Zoveel scooters, zoveel fietsen en een gestroomlijnde communicatie tussen medewerkers via hun ‘oortjes’. Ook de vakjury van de verkiezing voor Tweewielerwinkel van het Jaar 2022 was gecharmeerd en zo zit Van Houwelingen bij de laatste 20 genomineerden. “Onverwachts, maar natuurlijk erg leuk”, zegt Fabian bescheiden.

Grenzeloze klantrelatie

De klantgerichtheid bij Van Houwelingen Tweewielers lijkt – ook letterlijk – geen grenzen te kennen: “Een klant had net een fiets bij ons gekocht en strandde met pech bij de Duitse grens. Ik ben er naartoe gegaan met mijn gereedschapskist en een nieuwe accu. De klant kon verder, maar wilde wel dat ik eerst een hapje mee at!” Fabian’s credo is dan ook simpel: ‘behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden’. Dus of je nu in zijn zaak komt voor een gebruikte fiets of geavanceerde scooter, iedereen krijgt dezelfde aandacht.
 

“Je creëert contactmomenten met nieuwe klanten”

 

Aandacht voor het milieu

Fabian en Mar hebben ook aandacht voor duurzaam ondernemerschap. Als inleverpunt voor SRN voorkomen ze namelijk milieuschade: “We vinden het recyclen van gebruikte scooters belangrijk en willen hier graag aan bijdragen. Maar het moet natuurlijk wel werkbaar en functioneel blijven. Nu loopt het gelukkig soepel en het mooie is: je creëert contactmomenten met nieuwe klanten.”


Hoe dat milieuvriendelijk recyclen van scooters in z’n werk gaat? In ieder geval met de grootste zorgvuldigheid. Martijn Boelhouwer van SRN: “We hebben aandacht voor elk onderdeel en zo demonteren we motorolie, brandstof en staal. Een 100% nieuwe loodaccu bestaat voor 60% uit hergebruikt materiaal. Dat is iets om met elkaar trots op te zijn.” Het is duidelijk, een scooter is zoveel meer dan een gebruiksvoorwerp.


Zie voor meer informatie  www.scooterrecycling.nl