Binnenkort verschijnt met de Vespa 946 10º Anniversario, de eerste gelimiteerde en genummerde editie van een serie die 12 jaar lang elk jaar de iconografie van de maankalender zal symboliseren.

Het begin van een nieuw maanjaar brengt niet alleen het enthousiasme voor de wedergeboorte en de vreugde van de naderende lente met zich mee, maar ook de iconografie van een nieuw dier waarnaar de horoscoop verwijst. Op 22 januari 2023 werd het jaar van het konijn ingeluid, een symbool en voorteken van sereniteit, welzijn en respect voor het verleden. 

De Vespa 946 10º Anniversario is gewijd aan het jaar van het konijn. Er worden 1.000 exemplaren van deze uitvoering gemaakt in een gelimiteerde en genummerde serie. Dit is slechts de eerste stap van een belangrijk project dat de komende 12 jaar overspant en waarin elk jaar een nieuwe editie op de markt wordt gebracht die is geïnspireerd door het dier in de maanhoroscoop van dat jaar. 

Sinds zijn debuut in 2013 heeft de Vespa 946 zich gevestigd als het archetype van de Vespa van morgen. Dit model geeft een moderne interpretatie van de waarden die van Vespa een wereldwijd icoon hebben gemaakt en projecteert ze naar de toekomst. Dit meesterwerk van Italiaans vakmanschap, dat een echt collector’s item is geworden, wordt gemaakt op een speciale productielijn die meer weg heeft van een atelier voor haute couture.

Deze speciale uitvoering wordt geleverd in een bewerking van het klassieke Vespa-groen, als symbool voor de liefde voor plezier, onbevangenheid en de natuur die typisch is voor degenen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren. Het gestileerde silhouet van een konijn is verwerkt in de carrosserie. 

Alle details van de Vespa 946 10° Anniversario zijn gemaakt in een verfijnde gepolijste afwerking met warme reflecties, het dubbel beklede zadel is zwart met gepolijste stiksels, net als de met de hand gestikte, met naald en draad beklede handgrepen.