De gloednieuwe Yamaha YZF-R125 kwam in januari 2019 op de markt als de meest geavanceerde 125cc Supersport die Yamaha ooit heeft gemaakt. Deze YZF-R125 ademt R-World en race DNA, en bouwt voort op de jarenlange ervaring van onze wegraceteams. Vanaf mei dit jaar wordt dit DNA nog verder verwerkt, door de pure racespirit van het legendarische MotoGP team van Yamaha te combineren met de speciale YZF-R125 Monster Energy Yamaha MotoGP Edition.

Deze exclusieve, gelimiteerde editie van de YZF-R125 weerspiegelt zijn raceachtergrond met de stijl van de Monster Energy Yamaha MotoGP die nauw aansluit bij de YZR-M1 look van MotoGP supersterren Valentino Rossi en Maverick Viñales. De stoere, agressieve styling is onmiskenbaar en de onmiddellijk herkenbare groene Monster Energy klauw laat zien dat de motor een echt roofdier is. Deze gelimiteerde uitvoering geeft motorrijders de kans om één stap dichter bij de wereld van racetalenten te komen, als trotse eigenaar van een machine met het zuivere Yamaha race DNA.

Natuurlijk heeft een echte Supersport machine het vermogen nodig dat bij de stijl hoort, en de YZF-R125 stelt niet teleur. Het vloeistofgekoelde 125cc hart met vier kleppen is volledig opnieuw ontworpen voor het 2019 model, voor een nog hoger koppel en een bredere, soepelere vermogensafgifte dat altijd binnen handbereik is.

De technologie achter de 125cc-motor is pure wetenschap, met een variabele klepbediening (Variable Valve Actuation – VVA) die de inlaatkleptiming optimaliseert in verhouding tot het motortoerental. Het VVA systeem zorgt ervoor dat de YZF-R125 rijder kan genieten van geweldige sensaties die worden veroorzaakt door een hoog koppel en een sterke acceleratie van laag tot gemiddeld toerental en betrouwbare prestaties bij hogere motortoerentallen.

De indrukwekkende prestaties en het geweldige vermogen worden aangevuld met een wendbaarheid die er perfect bij past. Het lichtgewicht Deltabox frame met geoptimaliseerde geometrie zorgt voor de legendarische rijeigenschappen van de YZF-R125. De swingarm van lichtgewicht aluminium completeert het chassis en optimaliseert de stijfheid voor een sportief, wendbaar en comfortabel rijgedrag.

Vermogen en rijgedrag zijn niets zonder controle, en daarom beschikt de YZF-R125 over een groot aantal serieuze kenmerken van de R-serie, waaronder een nauwkeurige A&S koppeling (Assist and Slipper), een Ø 41 mm upside-down voorvork, een kroonplaat in GP stijl en een brede 140 achterband.

De exclusieve 2019 YZF-R125 Monster Energy Yamaha MotoGP Edition is een eerbetoon aan de MotoGP en is vanaf mei 2019 via de officiële Yamaha motorfietsdealer te bestellen.  De YZF-R125 is ook verkrijgbaar in Yamaha Blue, Tech Black en Competition White. Neem voor meer informatie en de adviesverkoopprijs contact op met de officiële Yamaha motorfietsdealer in uw land.

Hoofdkenmerken:

 • R-serie kuipdelen met Monster Energy Yamaha MotoGP kleurstelling
 • Nieuwe 125cc motor met Variable Valve Actuation
 • Hoge verbrandingsefficiëntie voor soepele vermogensafgifte
 • Deltabox frame voor uitstekende stijfheid
 • Aluminium swingarm voor sportief rijgedrag
 • Lichte en nauwkeurige Assist & Slipper koppeling
 • Speciaal ontworpen brandstoftank met 11 liter tankinhoud
 • Op YZR-M1 MotoGP geïnspireerd dashboard
 • Geavanceerd, goed afleesbaar LCD instrumentenpaneel
 • Sterke ergonomie voor een evenwichtige rijpositie
 • Brede 140/70-17 achterband voor een scherpe wegligging en sportieve rijstijl
 • Krachtig remsysteem met grote Ø 292 mm remschijf vóór en Ø 230 mm remschijf achter

Originele Yamaha accessoires

Met de originele Yamaha accessoires kan iedereen zijn Yamaha transformeren tot een unieke motorfiets. Het assortiment onderdelen voor de modellen uit de Yamaha R-serie is ontworpen voor betere prestaties, functionaliteit en stijl en omvat titanium uitlaatsystemen en slip-on uitlaatdempers, billet koppelingsbeschermers, beschermers en nog veel meer.

Yamaha werkt nauw samen met goedgekeurde leveranciers om nieuwe producten te ontwikkelen. Daarom wordt het assortiment originele Yamaha accessoires voortdurend uitgebreid met onder andere een volledig uitlaatsysteem, voetsteunen en seat covers, of de indrukwekkende complete Sports Kit, met een speciale Endurance kuipruit, lichtgewicht kentekenplaathouder, velgstickers, tank pad, valblokken en LED knipperlichten.

www.yamaha-motor.nlwww.yamaha-motor.be