Yamaha Motor zal aanwezig zijn op de 46e Tokyo Motor Show 2019, die georganiseerd wordt door de Japan Automobile Manufacturers Association, Inc. In totaal worden er 18 modellen, waarvan zes wereldprimeurs* en twee Japanse primeurs, tentoongesteld, waaronder motorfietsen, Leaning Multi-Wheelers (LMW), elektrische forensvoertuigen, elektrisch ondersteunde fietsen en een onbemande autonome voertuigoplossing.  De Yamaha Motor stand zal ook de technologische ontwikkelingen van het bedrijf laten zien en meer zijn gericht op 2030, onder onze langetermijnvisie “ART for Human Possibilities”.

Voornaamste modellen op onze stand

  • Wereldprimeurs – modellen die hun werelddebuut maken op de Tokyo Motor Show

E01                           (Concept)

Dit stadsforens model (met een vermogen dat vergelijkbaar is met dat van een 125cc scooter) is geschikt voor snelladen en biedt een ruime actieradius, optimaal comfort en nog veel meer bij uw dagelijkse ritten door de stad. De combinatie van Yamaha’s scooter- en EV-technologieën maakt hem uitermate praktisch voor dagelijks gebruik en staat garant een voor nog betere rijkwaliteit dan die van conventionele scooters. Daarnaast benadrukt Yamaha met dit model een nieuwe generatie sportstyling.

E02                             (Concept)

De E02 is de nieuwste generatie elektrische commuter (met een vermogen dat vergelijkbaar is met dat van een 50cc scooter) en is bedoeld als een uitstekende keuze voor persoonlijke mobiliteit in steden. Hij is compact, licht en eenvoudig te besturen, en wordt geleverd met een gemakkelijk te verwijderen accu. De nadruk ligt bij dit model op het bieden van soepele rijeigenschappen waar elektrische voertuigen om bekend staan. Deze EV biedt toegevoegde waarde voor elektrische mobiliteit door toevoeging van nog meer plezier en vertrouwen. Het exterieurontwerp legt visueel de nadruk op de accu en de elektromotor van de aandrijflijn, om het lichte en wendbare rijgedrag te onderstrepen.

YPJ-YZ                       (Concept))

De YPJ-YZ e-Bike is ontworpen met het uiterlijk van een racemachine die op het circuit rijdt. Het chassis met een centraal laag zwaartepunt, is een toonbeeld van de technische benadering van Yamaha’s YZ-serie motorcrossmodellen (modellen waarbij het chassisgewicht nabij het midden geplaatst is voor nog betere rijeigenschappen). De neergaande buis splitst zich om de accueenheid in een unieke lay-out te plaatsen. De YPJ-YZ biedt stabiele prestaties in bochten en een licht rijgedrag, zelfs op ruw terrein. Het eenvoudige, lichtgewicht frame is ontworpen om de relatie met de modellen uit de YZ-serie aan te tonen. De YPJ-YZ e-Bike biedt een leuke, stimulerende en buitengewone rijervaring en een nieuwe vorm van recreatie voor de toekomst.

Land Link Concept   (Speciaal voor tentoonstelling)

Het Land Link Concept is een autonome voertuigoplossing die vrij over een groot buitenterrein kan rijden door de omgeving te detecteren. Het ontwikkelingsconcept was “Inter Responsive Link.” Met een op AI (Artificial Intelligence) gebaseerde beeldherkenning, kan de auto zijn route onafhankelijk bepalen en automatisch obstakels vermijden. Elk van de vier wielen kan onafhankelijk worden bestuurd en aangedreven, waardoor het model in elke richting kan bewegen. Dankzij het grote mobiliteitspotentieel is het Land Link Concept als een betrouwbare partner inzetbaar.

De Tokyo Motorshow zal plaatsvinden vanaf 24-10 t/m 4-11 in de Tokyo Big Sight 

 

www.yamaha-motor.nlwww.yamaha-motor.be