Nadat we kort geleden nog samen met Sima-oprichter Frédéric Fourgeaud de nieuwe Royal Enfield Super Meteor 650 aan de tand hebben mogen voelen, was het een grote schok om te melden dat de 68-jarige Frédéric plotseling is komen te overlijden.

Namens MotoMondo, al jarenlang partner van Sima plaatsen we onderstaand bericht:

Met groot verdriet en ontroering kondigen wij het overlijden aan van Frédéric Fourgeaud op 68-jarige leeftijd. Frédéric was directeur van Sima (Société d’Importation de Motos et d’Accessoires) sinds 2006 en oprichter van Mash Motorcycles in 2012. Fred is zaterdagmiddag onverwacht overleden na een tragisch ongeval in zijn werkplaats.

Wij betuigen onze oprechte deelneming aan zijn zonen, Jules en Hugues, aan zijn familie, aan zijn naasten en aan alle mensen die het pad van deze gepassioneerde en oprechte man hebben gekruist.

Dit vreselijke nieuws komt nadat Frédéric Fourgeaud had besloten het voorzitterschap van Sima weer over te nemen, 8 maanden nadat hij het had verlaten om een tijdje vrij te nemen en van het leven te genieten zoals hij dat gewend was. Monteur, coureur, ondernemer, zakenman en bovenal een gedreven en karaktervolle man die respect afdwong.

Ondanks dit plotselinge vertrek en de grote leegte die hij bij het voltallige personeel van Sima zal achterlaten, zal zijn hele team de waarden die hij zijn leven lang heeft verdedigd, blijven uitdragen.