Amsterdam 3 januari 2017 – In Nederland zijn er 1,3 miljoen motorrijders, waarvan 55% geen eigen motor heeft. Motorbezitters rijden daarentegen gemiddeld maar 3.000 km per jaar. Het gevolg is dat ontelbare motoren de meeste dagen van het jaar stilstaan in de garage, terwijl meer dan de helft van de motorrijders niet over een motor beschikt en daardoor vaak niet meer rijden.

MotoShare maakt motorrijden meer toegankelijk door het voor particulieren mogelijk te maken om motoren onderling veilig te huren en verhuren. Het online platform is via een crowdfunding campagne op zoek naar financiering om motorrijdend Nederland kennis te kunnen laten maken met dit concept. In 2,5 week is al ruim € 135.000 opgehaald.

Innovator in een traditionele sector

Het rijden op een motor is per gereden kilometer 2,5 keer duurder dan rijden in een auto. Bezit van een motor is daarmee kostbaar en waardoor huren een goed alternatief is. Bij traditionele verhuurbedrijven is huren echter niet toegankelijk. De verhuurders bevinden zich vaak niet om de hoek, de prijzen zijn hoog, huurders zijn gebonden aan openingstijden en het aanbod is zeer beperkt. MotoShare neemt al deze ongemakken weg door het mogelijk te maken om een motor te huren direct bij particuliere eigenaren. Huren wordt niet alleen meer toegankelijk, maar ook leuker door het persoonlijke contact tussen liefhebbers.

Martina van Eekeren (huurder)“Het is erg makkelijk om een motor te huren. Een stuk gemakkelijker dan huren via een verhuurbedrijf, want die zijn vaak dicht op zondag, ver weg en je hebt een hoog eigen risico en borg.”

Jeroen Cevaal (huurder)“Van het maken van een account tot het daadwerkelijk huren verliep heel soepel.”

Veilige community

De verhuurde motoren zijn all-risk verzekerd via de MotoShare Masterpolis van OHRA en huurders worden gecontroleerd op het schade- en fraudeverleden. Eigenaren die hun motor hebben verbouwd of een custom rijden kunnen hun motor laten taxeren. De motor is dan tegen deze waarde verzekerd. Ook beoordelen huurders en verhuurders elkaar, dus wangedrag wordt direct afgestraft door de community. Ten slotte bepaalt de eigenaar van de motor aan wie zijn of haar motor uiteindelijk wordt verhuurd.

Mick Pas (eigenaar BMW R1150R)“Omdat ik zelf mocht bepalen wie mijn motor huurt en de boel goed verzekerd was heb ik met een gerust hart de sleutels overhandigd.”

Grootste en meest gevarieerde aanbod van Nederland

MotoShare is nu al het grootste motor verhuurbedrijf in Nederland. Bijna alle merken zijn vertegenwoordigd. Ook bijzondere motoren worden verhuurd.

 Succesvolle crowdfunding

In 2016 heeft MotoShare met succes de vraag gevalideerd en het concept getest. In 2017 willen zij alle motorrijders in Nederland bereiken. Om dit te kunnen realiseren zijn zij een crowfunding campagne gestart. Een paar uur na de start van de campagne was het doelbedrag al bereikt en werd er overgefund. Inmiddels is er ruim € 135.000 geïnvesteerd door 148 motorliefhebbers.

Over MotoShare

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren kunnen delen binnen een hechte community. Motorrijders kunnen voordelig en persoonlijk een grote variatie aan motoren huren, direct bij particuliere eigenaren. Het platform is in mei 2016 gelanceerd in samenwerking met OHRA en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Binnen 5 maanden zijn er 1.000 huurders actief en hebben meer dan 200 eigenaren hun motor aangeboden op MotoShare. De ambitie is om het grootste motordeelplatform van Europa te worden.

www.motoshare.nl