Steeds meer mensen maken gebruik van een brommer of scooter om door het drukke verkeer te manoeuvreren. Ook bedrijven en bezorgdiensten maken er gebruik van, maar ondanks de invoering van het brommerrijbewijs komen deze bestuurders niet altijd positief in het nieuws. De KNMV komt daarom met de cursus ‘VRO Risico Brommer’ die mede mogelijk wordt gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen.

Om de veiligheid van brommerrijders te verbeteren en overlast voor anderen te verminderen heeft de KNMV de Voortgezette Rijvaardigheid Opleiding ‘VRO Risico Brommer’ ontwikkeld. Tijdens deze aantrekkelijke cursus wordt niet met een vingertje gezwaaid, de brommer hoeft niet op de rollerbank en er worden geen verkeersboetes uitgedeeld. Wel worden aan de hand van videobeelden en oefeningen concrete tips gegeven om veiliger aan het verkeer deel te kunnen nemen.

Gratis voor ondernemers en hun personeel
Niet alleen de eerste deelnemers aan de cursus zijn enthousiast, ook het ROV Oost Nederland (Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid) vindt de ‘VRO Risico Brommer’ bijzonder waardevol. Daarom heeft zij een financiële bijdrage beschikbaar gesteld namens de gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Daardoor kan de KNMV de cursus gratis aanbieden aan ondernemers uit regio Arnhem-Nijmegen. Denk hierbij aan maaltijdbezorgdiensten of postbezorgers die gebruik maken van brommers of scooters.

Cursus VRO Risico Bromfiets
Na een korte kennismaking met de coach ga je als cursist de weg op. Tijdens deze rit kijkt de instructeur hoe je, bewust of onbewust, op mogelijke risico’s en gevaren reageert. Het gaat daarbij niet om goed of fout, maar de coaches zijn wél benieuwd waarom de brommerrijder bepaalde oplossingen kiest. De beoordeling volgt na afloop, aan de hand van beelden die zijn vastgelegd met een action cam. Goed om te weten: de cursus duurt maar een halve dag (een ochtend of middag).

Voordelen cursus
• Meer inzicht in bewust brommer-/scooter rijden en daardoor meer rijplezier;
• Met kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht voor de cursist;
• Zelfs zeer ervaren brommer-/scooter rijders zijn razend enthousiast over de manier waarop ze hun eigen rijgedrag verbeteren!
Informatie
Iedereen in het bezit van een rijbewijs, bromfiets of scooter kan deelnemen. Neem contact op met Arjan Everink, Hoofd Verkeer en Opleidingen KNMV. Meer informatie via telefoonnummer 026-35 28 531 of a.everink@knmv.nl. De cursus kan voor het bedrijf op maat gemaakt worden.

Normaliter zijn de cursuskosten € 90,- per persoon. Maar ondernemers uit de regio Arnhem-Nijmegen kunnen gebruik maken van de subsidie van de ROV Oost Nederland.

Bekijk de website voor meer informatie een een video-impressie van deze cursus.

www.knmv.nl