Nadat de rook van de Formule 1 is opgetrokken, opent de EV Experience van vrijdag 24 t/m zondag 26 september haar garagedeuren. Tijdens deze experience maken bezoekers kennis met alle vormen van emissievrij vervoer.

Geen brullende motoren of benzinedampen maar voorbij zoevende EV’s (Electric Vehicles), e-bikes, scooters, steps en nieuwe oplossingen voor het brengen van pakketjes door jouw woonplaats. De pitboxen zijn omgebouwd tot pop-up stores van diverse automerken en toeleveranciers. Hier ontvang je de laatste informatie over de nieuwste modellen en producten. Bij deze experience blijft het niet bij kijken, want maar liefst 60 verschillende EV’s staan in de pitstraat opgelijnd. Neem zelf plaats achter het stuur om te ervaren hoe deze auto’s rijden en welke technologie ze aan boord hebben. Met diverse onafhankelijke partners zijn er dagelijks workshops te volgen om elektrisch rijden te omarmen en de overstap te maken.

Een uniek overzicht van het actuele aanbod van elektrische auto’s, de mogelijkheid tot het maken van proefritten op het circuit en workshops over alle facetten van elektrisch rijden maken deze experience een unieke ervaring.

Op de paddock staan de nieuwste speed pedelecs, e-bikes, steps en scooters voor je klaar om mee gereden te worden over het Last Mile Parcours. Benieuwd naar hoe grootstedelijke gebieden er over een paar jaar uitzien? Ervaar zelf de verschillende oplossingen. Technologisch staan auto’s ook niet stil; hoe is het om door een auto gereden te worden en te vertrouwen op de aanwezige software?

De garagedeuren van EV Experience zijn van 24 t/m 26 september dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Een update over programmering en deelnemers vindt u op de website. Experience Tickets zijn beschikbaar in beperkte oplage. Alle informatie is te vinden op www.evexperience.nl