Tijdens een online lancering in Shanghai, China, kondigde Honda drie nieuwe elektrische modellen die gericht zijn op jonge generatie Z-consumenten in China: de Honda Cub e, de Dax e en de ZOOMER e.

Tijdens een online presentatie met als thema “Electric Evolution, Colorful Future” werden de drie nieuwe elektrische modellen onthuld. Voor Chinese Gen Z-consumenten zijn elektrische voertuigen meer geworden dan een vervoermiddel, maar een belangrijk voertuig om hun leven te delen en zich uit te drukken, wat heeft geleid tot een vraag naar aantrekkelijkere modellen met toegevoegde waarde in het EB-segment*.

De drie aangekondigde EB-modellen zijn geïnspireerd op de modellen Super Cub, Dax en ZOOMER die Honda eerder heeft uitgebracht. Door het unieke design van deze modellen over te nemen en geavanceerde functies en uitrusting toe te voegen, wil Honda een nieuw gevoel van waarde bieden en jonge Chinese consumenten meer keuze bieden. Deze drie modellen zijn ook de voorlopers van Honda’s doel om tegen 2025 in totaal meer dan 10 elektrische motorfietsen wereldwijd te introduceren.

De Dax e

Honda zal klanten blijven voorzien van het plezier en de vrijheid van mobiliteit in het tijdperk van de elektrische motorfiets, en nieuwe producten met toegevoegde waarde aanbieden door middel van elektrificatie en intelligente technologische verbeteringen en innovaties, waardoor Chinese consumenten meer plezier en ervaringen beleven.

De drie aangekondigde EB-modellen in China maken deel uit van Honda’s plannen om “tussen nu en 2024 in totaal vijf compacte en betaalbare EM- en EB-modellen te introduceren in Azië, Europa en Japan. Hierdoor is het aannemelijk om te denken dat in ieder geval een van deze modellen de oversteek gaat maken richting ons eigen Europa… Wordt ongetwijfeld vervolgd!


*In China worden elektrische motorfietsen ingedeeld in drie categorieën: EB (Electric Bicycle) met een maximumsnelheid van 25 km/u of minder, EM (Electric Moped) met een maximumsnelheid tussen 26 km/u en 50 km/u, en EV (Electric Vehicle) met een maximumsnelheid van 51 km/u of meer. De Honda Cub e:, Dax e: en ZOOMER e: vallen in de EB-categorie.