De Honda Forza’s, maar ook de SH modellen, hebben al lange tijd een sterk imago in de Honda tweewieler line-up. Afgelopen jaar werden nog de compleet nieuwe Forza 300 én Forza 125 onthult. Voor 2019 worden alle Honda scooters nu nog completer uitgerust met standaard een smart-key topkoffer en de 300cc modellen Honda Selectable Torque Control (HSTC).

Van de hele 2019 Scooter line-up kondigt Honda nu de prijzen en beschikbaarheden aan.

Forza 125
Honda’s Forza 125, hét aanvoerende model in het sport/GT scootersegment, werd specifiek ontworpen voor de veeleisende Europese klanten die op alle vlakken; zowel qua stijl, uitstraling, prestaties als uitrusting, het maximale verwachten. Sinds de introductie in 2015 heeft de Forza 125 alle verwachtingen overtroffen met een constante evolutie en ruim 30.000 verkochte eenheden. Zo kreeg de Honda Forza 125 afgelopen jaar nog een complete restyling, elektrisch verstelbaar windscherm, meer opbergruimte onder het zadel, LED verlichting, smart-key optionele topkoffer en een nieuw dashboard.

Voor 2019 is de Honda Forza 125 beschikbaar in maar liefst vijf kleuropties;

 • Mat Carnelian Red Metallic / Black
 • Mat Cynos Gray Metallic / Mat Carbonium Gray Metallic
 • Mat Lucent Silver Metallic / Mat Pearl Pacific Blue
 • Mat Pearl Cool White / Mat Cynos Gray Metallic
 • Black / Mat Cynos Gray Metallic

Daarnaast wordt de Forza 125 nu standaard uitgerust met een 45 liter smart-key topkoffer, is verkrijgbaar vanaf 6.558,- (incl. BTW, BMP en alle rijklaarmaakkosten). De prijs in België bedraagt € 5.399,- (incl. BTW, exclusief HQD).

Forza 300
Ook afgelopen jaar nog werd de Honda Forza 300 compleet nieuw ontworpen, waarbij de scooter meer in de voetsporen treedt van zijn populaire en succesvolle kleine broertje; de Forza 125. Het natuurlijke luxe en comfort gevoel van de Forza 300 bleef behouden (oa door een nieuw elektrisch verstelbaar windscherm), waarbij hij nu lichter, smaller en sportiever geworden is.

 De 2019 Forza 300 zal beschikbaar zijn in vier kleuren:

 • Crescent Blue Metallic
 • Mat Pearl Cool White
 • Mat Cynos Gray Metallic
 • Pearl Nightstar Black

Daarnaast wordt ook de Forza 300 nu standaard uitgerust met een 45 liter smart-key topkoffer. De Forza 300 is verkrijgbaar vanaf 7.358,- (incl. BTW, BMP en alle rijklaarmaakkosten). In België bedraagt de prijs € 5.999,- (incl. BTW, exclusief HQD).

SH300i
Kijk rond in de grote steden van Europa en het valt meteen op dat twee letters overal weer opduiken: SH. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren in de voorbije 34 jaar, is de SH-benaming een premium merknaam geworden in de Honda line-up, ondersteund door de kwaliteit en betrouwbaarheid die het merk typeren. Het compacte doorstap design, de vlakke treeplank en de 16-inch wielen zijn kenmerkend, maar de SH300i heeft nog iets extra’s: een krachtig motorblok met een soepele gasrespons die de SH geschikt maakt voor gebruik in de stad én op de snelweg. In 2019 blijft het beproefde pakket van de SH300i in essentie onveranderd, maar er komen twee belangrijke troeven bij. De eerste belangrijke extra troef voor de 2019 Honda SH300i is de Smart Key die nu zowel functioneert op de 35 liter topkoffer als op het contactslot. De Honda Selectable Torque Control (HSTC) verzekert een optimale grip op natte of gladde ondergrond.

In 2019 zal de SH300i in twee kleuren;

 • Matt Ruthenium Silver Metallic
 • Matt Cynos Grey Metallic

en vanaf januari bij alle officiële Honda dealers verkrijgbaar zijn, vanaf 6.458,- (incl. BTW, BMP en alle rijklaarmaakkosten). In België is de prijs vastgesteld op € 5.499,- (incl. BTW, exclusief HQD).

Kijk voor de complete line-up op www.honda.nlwww.honda.be