Op de Intermot gaf Kawasaki een verleidelijke glimp op haar toekomst met een veelbelovende EV-prototype.  

Kawasaki

Het EV-model, dat voor het eerst in actie te zien was tijdens de 8 uur van Suzuka, was een van de onderdelen van een uitgebreide toespraak van de Managing Director van Kawasaki Motors Europe, de heer Masaya Tsuruno.

De heer Hiroshi Ito, de president van Kawasaki Motors, verwees naar de belofte om in 2022 wereldwijd ten minste drie elektrische voertuigen te presenteren en benadrukte dat het prototype – dat alleen tijdens de persconferentie werd getoond – de basis zou vormen voor een toekomstige productiemachine.

Kawasaki

De heer Tsuruno benadrukte dat Kawasaki zich blijft inzetten voor verbrandingsmotoren, maar voegde eraan toe dat zowel E-fuel als Bio-fuel tot de opties behoren die worden overwogen, naast het veel gerapporteerde onderzoek naar waterstof als een mogelijke koolstof neutrale keuze.

Met zijn ongetwijfeld enorme interne middelen en ervaring bevindt Kawasaki zich in een goede positie om een belangrijke rol te spelen in zowel de transportevolutie via nieuwe en opkomende technologie, naast een benijdenswaardige staat van dienst op het gebied van innovatie van verbrandingsmotoren. En, zoals de heer Tsuruno uitlegt, is het bedrijf actief betrokken bij partnerschappen die zich niet beperken tot de wereld van de tweewielers, maar zowel auto’s als andere toekomstgerichte technologieën omvatten: “Wij zijn zeer gemotiveerd en sterk verbonden en zullen ons onderzoek en onze ontwikkeling voortzetten.

Tot slot onthulde de heer Tsuruno dat het bedrijf zich inzet om het merk Kawasaki verder te versterken, producten en diensten aan te bieden die voldoen aan de behoeften van de klant, het onderzoek naar koolstofneutraliteit voort te zetten en alle mogelijkheden te onderzoeken