LS2, één van ‘s-werelds grootste producenten van helmen in alle categorieën, heeft gekozen voor de Universal Communication Solution (UCS) standaard met vijf nieuwe UCS-ready helmen die compatibel zijn met de bewezen technologie van Cardo Systems.

Het speciale LS2 4x product kan worden toegevoegd aan de gehele dual-gehomologeerde ADVANT serie – een gloednieuw model onthuld op de EICMA – evenals de INFINITY II en INFINITY II Carbon helmen.

De LS2 4x, ontwikkeld door Cardo Systems, verbindt tot vier rijders via Bluetooth tot 1,2 km, beschikt over JBL Sound, Natural Voice Operation, OBi en is volledig waterdicht. De compacte unit beschikt ook over automatisch herverbindende Bluetooth, zodat rijders hun eigen rit kunnen rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over verbindingsproblemen.

De UCS-standaard geeft motorrijders de vrijheid om communicatieapparatuur te kiezen, te veranderen en te vervangen zonder afbreuk te doen aan pasvorm en uiterlijk. Net zoals de autofabrikanten en producenten van autoradio’s universele maten en bevestigingen (DIN/Double DIN Standard) hebben aangenomen, standaardiseert de Universal Communication Solution de grootte en vorm van communicatiesystemen, zodat ze geïntegreerd kunnen worden in nieuwe motorhelmen en voldoen aan de nieuwe ECE 22.06-normen.

Dan Emodi, Chief Marketing Officer bij Cardo Systems en Phil Ammendolia, President & CEO, LS2 Helmets USA.

Dan Emodi, Chief Marketing Officer bij Cardo Systems, licht toe: “We zijn er trots op het communicatiesysteem bij uitstek te zijn voor LS2 Helmen. Als bedrijf zijn we trots op innovatie en kwaliteit en het is een genoegen om samen te werken met een ander merk dat zo nauw aansluit bij deze filosofieën. We kijken uit naar de miljoenen LS2-klanten die genieten van de communicatie van Cardo.”

Giuseppe Porcu, CEO LS2, zei: “We hebben voor Cardo Systems gekozen vanwege de vooruitstrevendheid en reputatie van het bedrijf op het gebied van betrouwbaarheid, waarden die ons merk perfect vertegenwoordigen. In principe willen we werken met experts, en zij zijn de meest gekwalificeerde in hun sector.”

De LS2 4x zal in april 2023 verkrijgbaar zijn bij LS2-dealers voor een prijs van €279,-.

Ga voor meer informatie over Cardo Systems naar www.cardosystems.com