Motorscooterrijders kunnen hun TomTom VIO met hun smartphone verbinden voor flitsermeldingen, routebeschrijvingen en meldingen van inkomende gesprekken

TomTom (TOM2) levert met de TomTom VIO ‘s werelds eerste met een smartphone verbonden satellietnavigatiesysteem voor motorscooters af. De TomTom VIO is een uiterst functioneel apparaat dat tegelijkertijd een krachtig visueel statement afgeeft. Na gebruik van het product op een motorscooter zal het voertuig er zonder de TomTom VIO kaal uitzien. Het ronde apparaat met een handschoenvriendelijk touchscreen dient als verlengstuk van een verbonden smartphone, waarop een slimme TomTom-app als zenuwcentrum dienstdoet. Motorscooterrijders hoeven op deze manier niet langer hun mobiele telefoon uit hun broek- of jaszak te vissen.

Het systeem biedt route-instructies aan de hand van beelden en op het display en audio via een Bluetooth®-systeem binnen de helm van de motorscooterrijder. Als een gesprek wordt ontvangen, zal het display een foto weergeven van de beller. De bestuurder kan zo het gesprek aannemen via de headset, terwijl de routebeschrijvingen op het display van de TomTom VIO zichtbaar blijven.

Het beroemde systeem voor flitsermeldingen van TomTom is in het apparaat ingebouwd. Dankzij het uitgekiende ontwerp van de TomTom VIO zijn deze meldingen aantrekkelijk en minimaal storend. Het snelheidsdisplay toont een rode waarschuwing als de gebruiker te snel rijdt, en keert terug naar het oorspronkelijke kleurenschema zodra deze zich weer aan de snelheidslimiet houdt. Op deze manier blijft de gebruiker zich acuut bewust van diens actuele snelheid, zonder intensief het scherm van de VIO te hoeven bestuderen.

Het gedetailleerde design van de TomTom VIO vindt ook zijn uiting in de opklikbare siliconen beschermcovers. Deze zijn naast de standaard meegeleverde zwarte variant in zes kleuren verkrijgbaar, zodat gebruikers het meest passende model voor hun motorscooter kunnen selecteren. Het is zelfs mogelijk om de kleur van de kaarten af te stemmen, via een simpele aanraking in de app.

Corinne Vigreux, medeoprichter en directeur van TomTom Consumer: “De innovatieve nieuwe TomTom VIO verandert de regels van het spel voor motorscooterrijders. Het apparaat stelt hen in staat om sneller op school of werk aan te komen. Het maakt ook een einde aan de noodzaak om bij een stoplicht met een smartphone in de weer te gaan of je tijdens het rijden af te vragen door wie je wordt gebeld. Motorscooterrijders kunnen de stadsjungle zo voor het eerst veilig, met vertrouwen en in stijl verkennen.”

De TomTom VIO is onmiddellijk verkrijgbaar aan 169,95 euro (incl. btw), via een select aantal winkelketens en de website van TomTom. Het apparaat wordt geleverd met een zwarte opklikbare siliconen beschermcover. Daarnaast zijn er zes alternatieve kleurvarianten van de beschermcover verkrijgbaar.

www.tomtom.nl