De geheel nieuwe KTM 690 SMC R en KTM 690 ENDURO R zijn nu verkrijgbaar bij de KTM-dealer. Geweldig nieuws voor de avontuurlijke motorrijder, die het niet makkelijk zal vinden om een keuze te maken uit deze geavanceerde eencilindermachines. 

Stout is nog nooit zo leuk geweest met de nieuwe KTM 690 SMC R. Een motorfiets voor wie op de weg of het circuit hard door de bocht wil en een kick wil ervaren telkens wanneer het gashendel wordt opengedraaid. De terugkeer in 2019 van de KTM 690 ENDURO R biedt motorrijders een echte enduro-machine voor de lange afstand, altijd klaar om een rit op het asfalt te combineren met spannende uitstapjes naast de weg. Beide modellen, die op veel punten vergelijkbaar zijn maar toch totaal verschillend zijn uitgevoerd, hebben ten volle geprofiteerd van een intensief en innovatief ontwikkelingsprogramma. De nieuwste generatie LC4-eencilindermotor in een lichtgewicht, dynamisch frame met hoogwaardige chassisdelen plus de allerlaatste elektronische snufjes biedt een uitzonderlijke rijervaring. Bij alle slimme upgrades lag de nadruk op het nog verder verbeteren van wat deze machines al tot dé maatstaf in hun klasse maakte, zonder hierbij met een overdaad aan technologie en comfort in te boeten aan spanning en focus.

Beide motorfietsen zijn uitgerust met de krachtigste eencilinder die er bestaat – soepeler en geraffineerder dan ooit. De nieuwste compacte LC4 is een uiterst moderne interpretatie van een grote eencilindermotor met groot technisch vernuft. Twee balansassen, die op een cilinderkop met dubbele ontsteking zijn uitgelijnd, en ride-by-wire-technologie bieden niets dan ‘good vibrations’. De 690 cm3 motor heeft nu een vernietigend vermogen van 74 pk en 73,5 Nm aan koppel en werkt soepeler dan ooit tevoren met een ongelooflijk brede vermogensafgifte. Bovendien kan de motor nu op een Quickshifter+ bogen voor nóg meer verfijning.

Beide motorfietsen zijn royaal voorzien van elektronische rijhulpmiddelen (toegevoegd zijn rijmodustechnologie, een hanghoekgevoelige ABS-functie en een tractieregelingssysteem) om in alle situaties het optimale uit deze krachtige machines te halen.

KTM 690 SMC R
Volop plezier en geen gefronste wenkbrauwen: KTM weet al jaren wat de unieke aantrekkingskracht van een Supermoto is. Daarom komt de KTM 690 SMC R in 2019 heftig tegensturend het assortiment weer ingeschoven. Puur, extreem en met hoog vermogen. Dit is een buitengewoon gefocuste motorfiets die de READY TO RACE-benadering als geen ander belichaamt en profiteert van de verfijnde en ongeëvenaarde LC4-aandrijving met geavanceerde elektronica in een uniek pakket.

De strakkere carrosserie is er niet alleen voor de mooiigheid; de verbeterde ergonomie verhoogt het gevoel en de controle tussen berijder en machine om echt alles uit deze Supermoto-superheld te halen. De geheel nieuwe, volledig instelbare APEX-vering van de experts van WP helpt ook mee om een charismatische machine te bieden die in staat is om de krapste bochten te nemen en door het drukke woon-werkverkeer te scheuren.

Een reeks ondersteuningssystemen voor de berijder haalt in alle situaties het maximale uit het vermogen van de KTM 690 SMC R. Twee rijmodi (Street en Sport), bochten-ABS, een strakke hanghoekgevoelige tractieregeling en Quickshifter+ zijn nieuwkomers, terwijl de bekende Supermoto ABS-modus vol vertrouwen de achterslip op het voorwiel opvangt.

KTM 690 ENDURO R
De KTM 690 ENDURO R maakt het onbegaanbare begaanbaar en verenigt verhard en onverhard als nooit tevoren. Simpel gezegd: de KTM-technici en KISKA-ontwerpers hebben alle toponderdelen nóg beter gemaakt. De nieuwste KTM LC4 eencilindergekte heeft twee balansassen voor minder trillingen, ride-by-wire voor wisselende rijmodi en tractieregeling. Het vermogen is meer dan voldoende om de steilste hellingen te nemen, terwijl de machine toch efficiënt en volledig beheersbaar is, zowel op de weg als op onverharde paden.

De strakkere en slankere nieuwe carrosserie met een opnieuw ontworpen zadel oogt mooier en verbetert de ergonomie. Het wendbare, lichtgewicht chassis biedt in combinatie met de volledig instelbare WP XPLOR-vering prima mogelijkheden voor ervaren motorrijders, maar geeft tegelijkertijd nieuwkomers in de blubber meer vertrouwen in zichzelf. Bovendien blijft de KTM690 ENDURO R ook op de weg uitermate stabiel, wat zijn veelzijdigheid als betrouwbaar vervoermiddel voor elke dag nog verder verhoogt.

De nieuwe elektronische systemen van de KTM 690 ENDURO R weten in alle situaties alles uit deze dynamische machine te halen wat erin zit. Twee rijmodi (Offroad en Street) zorgen voor verschillende gasrespons- en tractieregelingsstatistieken. Nieuw op deze motorfiets is ook de bochtgevoeligheid voor de ABS en de tractieregeling.

Beide motorfietsen zijn nu verkrijgbaar bij de officiële KTM-dealer. Deze biedt ook een breed assortiment genuine KTM PowerParts om ze nóg intensiever te maken. Voor rijders met een A2-rijbewijs kunnen deze machines ook zonder wijzigingen in de hardware 35kW-compatibel worden gemaakt.

Ga voor meer informatie naar www.ktm.com