Elders in Europa is de Qooder 3-wiel motorscooter al bekend. De introductie van de technisch vernuftige 4-wiel motorscooter van de Zwitserse fabrikant, is het moment dat Qooder in Nederland weer gas gaat geven. Met een eigen importeur! 

De nieuwe importeur in Tilburg werkt aan een dealernetwerk en ondertussen zijn de 3- en 4-wiel versie leverbaar. De Qooder is hét veilige, slimme en vlotte alternatief voor het drukke verkeer en voor leuke uitstapjes. Het sterkste verkoopargument: met een autorijbewijs (vóór 2013) mag je er gewoon op rijden. Dat de Qooder ook te leasen is, zal hem zeker populair maken.

Flexibele mobiliteit met autorijbewijs

“Motorrijden zonder motorrijbewijs noem ik het”, zegt Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland (spreek uit: Koeder). “Je hebt alle voordelen van ‘lekker de frisse wind voelen’ en de wendbaarheid van de motor en tegelijkertijd de stabiliteit van de auto. Het grootste pluspunt? Je mag hem met B-rijbewijs rijden (als dit vóór 2013 is gehaald). Denk je eens in, dat je thuis kunt kiezen uit in je auto stappen of op je Qooder. Veel files naar je werk of juist een lekker tochtje maken? Dan pak je de Qooder. Veel flexibeler wordt het niet, want het kan allemaal met één rijbewijs.”

Primeur met innovatieve techniek

“De 3-wiel motorscooter kunnen we nu leveren”, vervolgt Sanders van Well. “Deze heeft twee voorwielen die met de bocht mee kantelen en zorgen voor rechtuit stabiliteit. Onze start in Nederland krijgt een extra boost met de introductie van ’s werelds eerste 4-wiel motorscooter. Uniek in zijn soort, met vier kantelbare wielen. Qooder vervolmaakte zijn innovatieve hydraulische kanteltechniek en integreerde die succesvol voor twee voor- én twee achterwielen. Daarmee is hij wendbaar als een motor en stabiel als een auto. De aandrijving gaat op beide achterwielen, dus is de tractie gelijkmatig en voorspelbaar; óók in bochten. Door de centrale plaatsing van de motor in het buizenframe, het overzichtelijke dashboard en de CVT-automaat voelt hij direct vertrouwd. Wie ermee kennismaakt en rijdt, kan er zomaar verslaafd aan raken.”

Vlot modern design, hoge prestaties

Het ontwerp van de Qooder stoelt op de pijlers Compact, Veilig, Comfort en Kracht. Zijn lengte van 220 cm en breedte van 84 cm maakt de Qooder ‘easy-to-park’ en onder andere de rijhoek van 450 maakt hem ‘easy-to-drive’. Door het maximum toegestane gewicht van 480 kg is hij met een topkoffer een ideale reisgenoot voor uitstapjes. De Qooder zelf weegt 280 kg. De 399 cc motor levert 23,8 kW (32,5 pk) en staat garant voor krachtige prestaties. De vier schijfremmen zorgen voor meer dan voldoende vertraging. Het verbruik is slechts 5,3 liter per 100 km, dus is de actieradius prima.

“Leasen van de Qooder is mogelijk en dat zal zakelijke automobilisten aanspreken. Dit kan vanaf € 138,- per maand, wat een haast verwaarloosbare bijtelling oplevert. Een groot voordeel van elke Qooder. Over enkele maanden zullen we de serie uitbreiden. Een tipje van de sluier? ‘Iets’ in een e-variant.”

www.qoodernederland.nl