Het is een revolutie, maar tegelijkertijd ook een vertrouwd gezicht. De langverwachte vernieuwing van een iconisch helmmodel voor generaties motor – en scooterrijders. Voor  de 30e verjaardag hebben Claude Morin en het hele productontwikkelingsteam van ROOF gewerkt aan de lancering van de ROOF Boxxer 2.

Een opmerkelijke ontwikkeling van het team zonder de helm rigoureus te veranderen. Bijna 30 jaar na zijn geboorte, evolueert de ster 180° modulaire helm van de Franse fabrikant ROOF.
Overschakelen op de nieuwe norm: een technische uitdaging. De nieuwe norm E22.06 is een grote uitdaging, vooral voor modulaire helmen. De nieuwe impact- en scheurtests dwingen fabrikanten om de schaal van hun modulaire helmen te verstevigen, zonder de veiligheid van E22.05-helmen ooit overbodig te maken.

Het resultaat, voor een meerderheid van de gelanceerde of in ontwikkeling zijnde modellen, een toename in volume en gewicht. Maar gelukkig niet voor de ROOF Boxxer 2. Om deze technologische uitdaging aan te gaan en de afmetingen en het gewicht van de helm niet te veranderen na de overgang naar de nieuwe norm, heeft ROOF zich laten inspireren door de technologie van zijn high-end racehelm, de ROOF RO200 Carbon . Zo zijn er verschillende dempings zones ontwikkeld om het nodige gewicht te besparen met behoud van een veiligheidsniveau dat moeilijk te evenaren is voor een modulaire helm.

De nieuwe norm E22.06 verplicht de fabrikanten van uitrustingen ook om op hun modulaire helmen een systeem aan te bieden waarmee de kinbescherming tijdens alle tests in de Jet-positie open kan worden gehouden. ROOF heeft dus ook aan deze specificaties gewerkt om rekening te houden met het specifieke geval van de nieuwe rotatiebotsingstests en om een discreet en intrekbaar systeem voor te stellen dat een meerwaarde biedt op het vlak van design. Zo werd het exclusieve gepatenteerde FlexLocker-systeem geboren.

Hoewel uiterlijk en design een kwestie van keuze zijn, mag dat niet gelden voor veiligheid en comfort bij dagelijks gebruik. Na in 30 jaar meer dan een miljoen systeemhelmen te hebben geproduceerd, is ROOF erin geslaagd zijn iconische product verder te ontwikkelen en de veiligheid en het comfort voortdurend aan te passen. De belangrijkste producteigenschappen op het gebied van isolatie, die al aanwezig waren op de vorige generatie, zijn terug te vinden op de ROOF Boxxer 2. De enige modulaire glasvezelhelm op de markt heeft ook zijn ventilatiesystemen zien evolueren en het ontwerp van de zijpanelen biedt meer geluidsisolatie en comfort. Ook mogelijk op de vorige generatie, de installatie van een intercom is, op de ROOF Boxxer 2, nog eenvoudiger dankzij de sleuven in de helm. De evolutie van het ontwerp speelt zich af in de details. Strakkere lijnen, lopende randen op de schaal en de kinbeschermer, geven de ROOF Boxxer 2 een moderne en sportieve stijl. De keuze van de kleuren voor deze ROOF Boxxer 2 is gebaseerd op de huidige trends in design en ook popcultuur. De ROOF Boxxer 2 helm wordt vanaf 4 september 2023 aangeboden tegen een adviesprijs van 499 euro bij de officiële ROOF dealer. Voor meer info importeur PERIER MOTORSPORT