Royal Enfield kondigt nieuw strategisch plan met SIMA (red. onder andere bekend van Mash Motors) aan als distributeur voor Frankrijk en de Benelux vanaf begin 2019.

Het oudste motorfietsmerk in continue productie, Royal Enfield maakte zijn eerste motorfiets in 1901. Een divisie van Eicher Motors Limited heeft met Royal Enfield het middelgrote motorfietssegment in India gecreëerd met unieke en onderscheidende modern classic motorfietsen. Met zijn nieuwe industriële basis in Chennai, India, is Royal Enfield in staat om zijn productie snel te laten groeien om te voldoen aan de sterke vraag naar de Royal Enfield motorfietsen.

Met een jaarlijkse groei van 50 procent in de afgelopen vijf jaar is Royal Enfield hard op weg een zeer belangrijke speler te worden in de wereldwijde mid-size motorfiets markt en werkt het aan het opnieuw uitvinden van deze ruimte met motorfietsen die niet alleen leuk zijn om te zien, maar ook mee te rijden. De productlijn van Royal Enfield in India omvat de Bullet, Classic en Thunderbird-modellen in 350 en 500cc. Hiernaast heeft men ook de Continental GT 535cc café racer en de speciaal gebouwde Himalaya die aangedreven wordt door de nieuwe LS410-motor. Royal Enfield opereert via 17 door bedrijven bediende winkels en 705+ dealers in alle grote steden in India en exporteert naar meer dan 50 landen over de hele wereld, waaronder de VS, UK, verschillende Europese landen, Latijns-Amerika, evenals het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië.

www.royalenfield.com