De eerste exclusieve modellen van de meest innovatieve Vespa-scooter kunnen vanaf heden tot november worden geboekt, alleen online.

Via de website www.vespa.com of de speciale website elettrica.vespa.com/site kunnen klanten het voorrecht krijgen om een van de allereerste eigenaars van de groene versie van de iconische scooter van de Piaggio Group (PIA.MI) te zijn. De grootschalige marketing van de Vespa Elettrica via het dealernetwerk van Piaggio begint in november om samen te vallen met de EICMA 2018 in Milaan. De verkoop begint in Europa en wordt begin 2019 uitgebreid naar de VS en Azië.

De Vespa Elettrica is een modern icoon van Italiaanse technologie, een synoniem voor geavanceerde connectiviteit en stilte, personalisatie en toegankelijkheid, respect voor het milieu en stijl. Deze waarden hebben altijd de Vespa gekenmerkt en zijn opnieuw geïmplementeerd in de Vespa Elettrica. Met een vermogenseenheid die een topvermogen van 4 kW levert, overtreft de Vespa Elettrica, bijgestaan door de dynamische prestaties die kenmerkend zijn voor elektrische motoren, een traditionele 50cc-scooter, met name wat versnelling betreft. Het garandeert eenvoudig, behendig en plezierig rijden op stadswegen. Zelfs bij de zeer lage snelheden van overbelast stadsverkeer. 

De Vespa Elettrica heeft een maximaal bereik van 100 km, een waarde die weinig verandert tussen stedelijke en niet-stedelijke omgevingen dankzij de moderne lithium-ionbatterij van de scooter en het efficiënte kinetische energieterugwinningssysteem, dat de batterij oplaadt tijdens het vertragen. Om de batterij op te laden, steekt de rijder de kabel in het compartiment onder het zadel gewoon in een normaal stopcontact of in een van de oplaadpunten die tegenwoordig in de steden steeds vaker voorkomen. Een volledige aanvulling duurt normaal 4 uur.

De Vespa Elettrica is verkrijgbaar in de belangrijkste landen van de eurozone voor een prijs van € 6.390,- of via een nieuwe inkoopoplossing op basis van € 991,- eenvoudige maandelijkse betalingen. Met de toevoeging van een kleine aanbetaling omvat de maandelijkse aflevering ook Vespa Care, een pakket met gepland onderhoud van voertuigdiensten (36 maanden of 10.000 km), een garantietoezegging van 12 maanden, een regelmatige batterijcontrole en hulp op de weg uitgebreid met speciale services. Deze financiële pakketten zijn gecreëerd en ontwikkeld door Piaggio Financial Services, het nieuwe financiële platform van de Piaggio Group. Ontwikkeld in lijn met de roeping om te innoveren en constante aandacht voor veranderende klantbehoeften, die zijn debuut maakt met de lancering van de Vespa Elettrica.

Piaggio Financial Services is een systeem van diensten gericht op klanten, dat via partnerships met toonaangevende marktspelers een breed scala aan financiële producten aanbiedt om aan elke inkoopbehoefte te voldoen. Zodat klanten de oplossing kunnen kiezen die het beste bij hen past: van traditionele verhuur- aankoopfinanciering voor formules waarbij betalingen kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften, evenals all-inclusive oplossingen voor een maandelijkse vergoeding die, naast aankoop van het voertuig in termijnen, een verscheidenheid aan verzekeringsdekking, regulier onderhoud, een garantie-uitbreiding kan bieden en accessoires.

Het is geen toeval dat een tweewieler zo innovatief en duurzaam is als de Vespa Elettrica, het eerste Piaggio Group-voertuig is dat met Piaggio Financial Services-oplossingen kan worden gekocht. Vanaf 2019 zullen de nieuwe financiële diensten worden uitgebreid tot Piaggio merken: Piaggio-scooters, de volledige Vespa-, Moto Guzzi-, Aprilia-, Derbi- en Gilera-series en de bedrijfsvoertuigen.

www.vespa.nl  –  www.vespa.be