Honda presenteert met de E-Clutch, ‘s werelds eerste* automatische koppelingssysteem voor versnellingsbakken van motorfietsen met versnellingen. De Honda E-Clutch zorgt voor soepel schakelen, starten en stoppen zonder dat de rijder de koppeling hoeft te gebruiken.

De Honda E-Clutch maakt gebruik van elektronische controletechnologie voor een ogenblikkelijke en fijngevoelige koppelingscontrole. Zo geniet je van optimale prestaties in situaties waarin de aandrijfkracht verandert, zoals bij starten, stoppen en schakelen. Bovendien verloopt starten en schakelen soepeler dan met een handmatige, door de rijder bediende koppeling

De koppeling kan desgewenst gebruikt worden op een conventionele, manuele manier met de koppelingshendel aan het stuur. Dat maakt het systeem toegankelijk voor vele verschillende rijders die zich, ongeacht hun ervaringsniveau of vaardigheden, volop kunnen focussen op het rijplezier met verhoogd comfort.

Het lichtgewicht, compacte systeem kan ook geïnstalleerd worden met slechts minimale aanpassingen aan reeds bestaande motorconfiguraties. Honda heeft gaandeweg dan ook als doel de E-Clutch te integreren in hun FUN-motoren.

*volgens research van Honda