Alsof ze het aanvoelden… mijn persoonlijke frustratie wanneer ik probeerde om een Cardo-communicatiesysteem aan mijn Shoei-integraal- of jethelm te bevestigen. Het zat nooit helemaal naar mijn zin, maar Cardo lijkt nu de oplossing te hebben: de Cardo Adapter voor Shoei-helmen!

Natuurlijk is het geweldig om een helm te hebben die al is ontworpen met het oog op het integreren van een Bluetooth-communicatiesysteem. Maar dit is minder geweldig als de helm is voorbereid voor een systeem van een andere fabrikant. Shoei werkt samen met Sena, wat betekent dat als je een systeem van dit merk aanschaft, je het naadloos kunt integreren. Met een Cardo lukt dit niet, waardoor je het systeem eigenlijk niet op de gewenste plaats kunt installeren. We hebben de Cardo’s vaak wat verder naar voren geplaatst of schuin achter de Sena-voorbereiding. Niet ideaal, maar het werkte wel.

Toch bleef het me dwarszitten, dus deed ik een beroep op het ‘world-wide-web’. Een eenvoudige zoekopdracht leidde me naar een website waar mensen 3D-ontwerpen hadden gemaakt voor een Cardo-adapter op de plek van de Sena-voorbereiding. Dat moest ik hebben! Het was vrij eenvoudig, want je kunt zo’n ontwerp gratis downloaden en vervolgens kun je het laten afdrukken bij een online winkel voor ongeveer tien euro plus verzendkosten.

Het 3D-geprinte exemplaar, bracht vooral op het gebied van duurzaamheid niet het gewenste resultaat

Toen ik het in handen kreeg, voelde het al snel “fragiel” aan, wat je gewoon niet wilt in combinatie met je kostbare Cardo en Shoei-helm. Cardo moet deze ontwerpen waarschijnlijk ook hebben gezien en hebben gedacht dat ze het beter en steviger konden doen.

Een degelijke adapter

Het resultaat is nu de eigen adapter voor Shoei, geschikt voor de Packtalk Edge, Neo en Custom. Het plaatsen ervan is dit keer een fluitje van een cent en omvat niet meer dan het originele afdekplaatje verwijderen en het Cardo-exemplaar met de plakstrip aan de binnenzijde bevestigen.

Een fluitje van een cent, en eerlijk gezegd ziet dit er veel beter uit, nietwaar? Voor slechts €20.95,- is dit wat ons betreft dan ook een ware gamechanger voor iedereen die zijn of haar Cardo Packtalk, Edge of Custom netjes op een Shoei-helm wil monteren!

De Shoei Adapter van Cardo Systems heeft een adviesverkoopprijs van €20,95 en is te gebruiken met de Neotec II, GT-Air II en de J-Cruise II.