Zero Motorcycles, het merk dat de categorie elektrische motorfietsen heeft gedefinieerd, introduceert de SR/F, de meest innovatieve en krachtige motorfiets van Zero Motorcycles tot nu toe. De nieuwe straatvechter van Zero Motorcycles levert een ongekend vermogen, beheersing en connectie in de eerste volledig “slimme” motorfiets. De SR/F is uitgerust met het revolutionaire nieuwe besturingssysteem Cypher III, dat voortbouwt op de dertien jaar toonaangevende motor- en aandrijflijnontwikkeling van het merk. De SR/F zet een nieuwe standaard voor premium elektrische prestaties.

Vermogen
De SR/F heeft moeiteloos vermogen en levert een ongelooflijk koppel van 190 Nm en 110 pk met een simpele draai aan het gas. De motorfiets wordt voortgestuwd door de toonaangevende prestaties en efficiëntie van Zero’s nieuwe ZF75-10 motor en ZF14.4 lithium-ionaccu. De compacte aandrijflijn heeft een innovatieve luchtkoeling die de levensduur verlengt, het meeste routineonderhoud overbodig maakt en de SR/F moeiteloos naar een topsnelheid van 200 km/u brengt. Een enkele lading levert een rijbereik tot 320 km.*

* Het maximale rijbereik in de stad wordt bereikt met gebruik van de Power Tank van Zero Motorcycles, beschikbaar in het najaar van 2019.

Het innovatieve Rapid Charge-systeem werkt op het grote en groeiende netwerk van laadmodus 2 oplaadstations en biedt een platform voor maximaal drie onafhankelijke oplaadmodules.* Dit maakt een unieke aanpasbaarheid en de snelste oplaadcapaciteit in de line-up van Zero Motorcycles mogelijk.  Met alle drie de modules geïnstalleerd, kan de SR/F binnen een uur van 0 tot 95% worden opgeladen.

* Het premium model is uitgerust met 6 kW en het standaardmodel met 3 kW Rapid Charge-systeemconfiguraties.

Het uniek ontworpen stalen frame en de concentrische achterbrug optimaliseren het koppel aan het achterwiel, waardoor de motorfiets alle mogelijkheden van de nieuwe aandrijflijn kan benutten.

Cyper III-besturingssysteem
De SR/F zorgt ervoor dat de rijder ongeacht de omstandigheden de beheersing over de motorfiets houdt dankzij het nieuwe Cypher III-besturingssysteem van Zero Motorcycles en het Advanced Motorcycle Stability Control-systeem (MSC) van Bosch. Cypher III fungeert als de centrale hub en integreert alle systemen op de motorfiets voor een superieure rijervaring. Van Bosch’ MSC tot de next-generation app en het dashboard, alles is naadloos met elkaar verbonden voor eenvoudige en intuïtieve bediening. De SR/F is de eerste elektrische motorfiets met het MSC-systeem van Bosch, dat bekend staat om zijn dynamische acceleratie en verbeterde stabiliteit, ongeacht het wegdek of de omstandigheden. In combinatie met Cypher lIl worden alle mogelijkheden van het MSC-systeem ontketend, wat resulteert in de beste ABS in zijn klasse bij rechtuitrijden, de remaansturing in de bochten, de tractiecontrole en de koppelregeling.

Dankzij het arsenaal aan rijmodi van de SR/F kan de rijder de prestaties van de motorfiets aanpassen via de intuïtieve next-generation app en dash-interface. De SR/F navigeert over de weg ongeacht de omstandigheden, met Street, Sport, Eco, Rain en maximaal 10 programmeerbare aangepaste modi. De SR/F is ook uitgerust met een dubbel radiaal remsysteem op het voorwiel, waardoor na acceleratie de snelheid weer net zo moeiteloos kan worden afgebouwd.

Altijd verbonden
De SR/F is de eerste volledig “slimme” motorfiets dankzij het Cypher III-besturingssysteem. Het is ook de eerste commercieel verkrijgbare “verbonden” motor op de markt. Connectiviteit geeft de rijder de mogelijkheid om de motorfiets in vier hoofdgebieden te monitoren: Status van de motorfiets & waarschuwingen, opladen, het delen van ritgegevens, systeemupgrades en updates.

Status van de motorfiets & waarschuwingen
De SR/F waarschuwt de rijder voor de status van de motorfiets, onderbrekingen bij het opladen, kantelen en onverwachte bewegingen van de motorfiets. Bovendien kunnen rijders met de functie “Zoek mijn motor” te allen tijde de motor in de gaten houden.

Opladen
De SR/F brengt het gemak van het opladen naar een nieuw niveau met de mogelijkheid om op afstand laadparameters in te stellen, waaronder acculaadconditie (SoC), oplaadschema’s en oplaadtracking. Met deze meldingen kunnen rijders alle aspecten van het opladen controleren en de laadstatus controleren, zelfs wanneer ze niet bij de motorfiets zijn.

Ritgegevens delen
Rijders kunnen uitgebreide gegevens over hun rit verzamelen, herbeleven en delen via de app. Als eerste in de branche registreert de motorfiets de locatie van de motorfiets, de snelheid, de hellingshoek, het vermogen, het koppel, de acculaadconditie (SoC) en de gebruikte/geregenereerde energie. Rijders kunnen elke rit opnieuw afspelen en er ook voor kiezen om extra content te uploaden om hun volledige ervaring op te nemen en te delen. Rijders hebben ook de mogelijkheid om gegevens anoniem te houden.

Systeemupgrades en updates
Nieuwe updates en diagnostische mogelijkheden stellen de rijder in staat om op afstand de nieuwste versie van het Cypher III-besturingssysteem te downloaden om optimale prestaties te garanderen en functieverbeteringen te gebruiken. Alle voordelen van connectiviteit worden de eerste twee jaar gratis aangeboden bij de aanschaf van een nieuwe SR/F.

Zero Motorcycles heeft de elektrische prestaties van topklasse geherdefinieerd en de leidende positie in de motorfiets- en EV-industrie verder versterkt. Premium modellen omvatten 6kW Rapid Charger, fly-screen, verwarmde handgrepen en aluminium stuuruiteinden: € 23.090. De standaarduitvoering met 3 kW Rapid Charger kost € 20.890.

www.zeromotorcycles.com