Zero Motorcycles, wereldleider op vlak van elektrische motorfietsen en aandrijvingen, lanceert grote innovaties voor het nieuwe jaar. Hoogtepunten voor 2022 zijn een aanzienlijk verbeterde accucapaciteit en baanbrekende nieuwe software. Daarbovenop krijgt een van Zero’s langstlopende modellen, de SR, een grondige update.

Zero

De nieuwe Z-Force lithium-ion accu’s beschikken over een hogere energiedichtheid zonder dat de massa toeneemt. De verbeterde energiebronnen zullen te verkrijgen zijn op Zero’s topmodellen en dat in twee standaardcapaciteiten van 14.4+ kWh en 15.6+ kWh. Het plusteken geeft aan dat elk van de pakketten optioneel uitgebreid kan worden tot 17,3 kWh.  De 2022 SR, de langstlopende elektrische naked in het gamma van Zero Motorcycles, zal ook worden uitgerust met de nieuwe 14.4+ kWh batterij.  Wie de nieuwe accu combineert met de optionele Power Tank maximaliseert het accupakket voor een totale capaciteit van net geen 21 kWh.

Zero-rijders kunnen de extra capaciteit van deze nieuwe batterijen ontgrendelen via een andere primeur in de industrie: de Cypher Store. Deze on-demand marktplaats wordt mogelijk gemaakt door Cypher III+, de nieuwste versie van Zero’s besturingssysteem Cypher. Cypher III+ staat standaard geïnstalleerd op de 2022 SR/F, SR/S en SR. Via de Cypher Store krijgen eigenaars toegang tot upgrades die de prestaties van hun motor op verschillende manieren verbetert. 

De nieuwe accutechnologie en de lancering van de Cypher Store vormen de hoogtepunten in een lange lijst van verbeteringen aan de 2022 SR. Dit model, de originele elektrische straatmotor, is één van Zero’s meest succesvolle en langstlopende modellen. De versie van modeljaar 2022 staat bol van de verbeteringen en is opgebouwd rond het kenmerkende externe stalen trellisframe.

De 2022 SR deelt het performante DNA van Zero’s meest hoogwaardige modellen maar dan voor een meer betaalbare prijs. Het model is standaard voorzien van de gerenommeerde ZF 75-10 krachtbron. Dat is in dit geval goed voor 166 Nm koppel, 75 pk (55 kW) en een topsnelheid van 167 km/u. Het gloednieuwe Cypher III+-besturingssysteem beheert de technologie op de 2022 SR.

www.zeromotorcycles.com